Gezondheid

Mentaal sterker worden

Ik ben twee jaar geleden afgestudeerd als pedagogisch medewerker op het MBO Utrecht en inmiddels anderhalf jaar aan het werk. Mijn baan op een kinderopvang is leuk maar wel erg stressvol en ik merk dat ik mentaal minder sterk ben als veel collega’s. Helaas kun je niet altijd zelf bepalen hoe hoog het stressniveau op het werk is. Wel kun je ermee leren omgaan. Omdat ik bijna tegen een burn-out aanzat besloot ik research te gaan doen om mijzelf mentaal sterker te maken.

Ik heb nu sinds drie maanden een mental coach. Mijn coach leert me mentaal sterker te worden op het werk, maar ook in het dagelijks leven. Ik leer veel over zaken zoals: omgaan met collega’s, mijn eigen mening geven, grenzen stellen en hoe ik meer kan doen met positieve energie. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om mijzelf continu te herinneren dat ik mijzelf niet mag vergelijken met collega’s. Natuurlijk zijn er altijd collega’s die beter, leuker of slimmer zijn, maar ook ik beschik over positieve kwaliteiten voor mijn werk. Ik werk dagelijks op verschillende afdelingen op de kinderopvang, maar heb gemerkt dat ik graag werk bij kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Ik vind het vooral erg leuk om creativiteit te stimuleren door bijvoorbeeld tekenen, schilderen, kleien en het voorbereiden van toneelstukjes.  Dit heb ik nu aan durven geven aan mijn leidinggevende, waardoor ik meer taken doe waar ik positieve energie uit haal.

Artikel

Voedingssupplement om je mentaal sterker te voelen

Naast mijn mentale coach, gebruik ik ook een voedingssupplement voor het versterken van je hersenen. Daarnaast slik ik veel vitaminen waardoor ik me energieker voel. Het voedingssupplement dat ik gebruik is nog niet voor iedereen bekend en omdat het zo goed werkt wil ik dit toch even met jullie delen! Het supplement dat ik gebruik heet NZT.2 Nootropic en bestel ik online bij Paneuromix. Het is een supplement dat enkel natuurlijke grondstoffen bevat en geen cafeïne. Het helpt je om mentaal sterker te worden. Je kunt er onder andere beter van plannen, organiseren en redeneren. Daarnaast versterkt het je energie. Ik slik het nu al twee maanden twee supplementen per dag en ben blij verrast met de resultaten. Elke maand moet je even een paar dagen stoppen met de pillen, zodat het supplement effectief blijft werken.

Ik voel me dankzij mijn coach en de supplementen mentaal veel sterker dan voorheen en ga weer met veel plezier naar mijn werk. Het is zeker belangrijk om je mentaal goed te voelen en om je grenzen op tijd aan te geven zodat je geen burn-out krijgt. Wat doe jij om jezelf mentaal sterk te houden?