Shoppen

Een nieuwe motorjas

Een zeer belangrijk onderdeel van motorkleding is de motorjas. Een motorjas is te verkrijgen in verschillende materialen, merken, modellen en kleuren. Belangrijk is dat een motorjas comfortabel is, voldoet aan je eigen gestelde eisen en voorkeuren en daarnaast voldoende bescherming biedt tijdens het motorrijden.

Zelf heb ik al diverse soorten motorjassen gehad maar ben ik erg fan van een motorjas van leer. Een leren motorjas is namelijk super veilig omdat leer slijtvast is. Een motorjas van leer wordt meestal aanbevolen wanneer je op een sportmotor zit, een naked-bike hebt of vaak vol in de wind rijd. Ik heb zelf een sportmotor en leg dagelijks zo’n 50 kilometer af op de motor. Ik heb dan ook veel te maken met verschillende weeromstandigheden.

Leren motorjas van Segura

Afgelopen week kocht ik online een nieuwe motorjas bij motorkledingcenter.nl. Ik heb gekozen voor de Segura Retro motorjas. De jas is gemaakt van dik rundleer en voorzien van CE gekeurde protectie op zowel de ellenbogen als de schouders. Daarnaast heb ik gekozen voor een extra CE rug protector. De jas is voorzien van thermovoering dat uitneembaar is. Je kunt hem daarom zowel tijdens koude als warme dagen dragen. De motorjas is te bevestiging aan je motorbroek met een rits of vast te maken aan lusjes bij een spijkerbroek. Zelf draag ik vaak motorspijkerbroeken dus dit is erg fijn.

De jas is in diverse kleuren verkrijgbaar, waaronder zwart, bruin en rood. Ik heb gekozen voor het zwarte model omdat mijn motor ook zwart is en ik dit mooi vind en stijlvol vind. Wat vind jij van mijn nieuwe Segura motorjas?

segura-retro-motorjas